ua en ru

Уряд збільшив граничні показники вартості палива для надання пільг і субсидій

Уряд збільшив граничні показники вартості палива для надання пільг і субсидій Фото: граничні показники вартості палива для нарахування субсидій збільшилися

Розмір субвенцій було збільшено на 1,3 млрд гривень

Кабінет міністрів України підтримав постанову щодо перегляду встановлення граничних показників вартості твердого палива і скрапленого газу для надання населенню пільг і житлових субсидій. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.


"Пропонується встановити граничний показник вартості твердого палива для надання пільг і субсидій у 2016 році на рівні 2 000 гривень на 1 тонну твердого палива або 23,5% більше, ніж у попередньому році, та 200 гривень на 1 балон скрапленого газу", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, для реалізації відповідного рішення необхідно збільшити розмір субвенцій на ці цілі на 1 мільярд 300 мільйонів гривень.

"Таким чином загальний обсяг на ці цілі складатиме 2,5 мільярди гривень", - додав Рева.

Відповідно до затверджених раніше показників, у 2016 році граничний показник 1 тони вугілля складав 1532 гривні 90 копійок, 1 балон скрапленого газу - 196 гривень 70 копійок.

Нагадаємо, торік середній розмір субсидій становив 1400 гривень, розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.