ua en ru

Кабмін збільшив квоти на відвантаження етилового спирту для виробництва ліків

Кабмін збільшив квоти на відвантаження етилового спирту для виробництва ліків Фото: Кабмін збільшив квоти на відвантаження спирту для виробництва ліків

Про це свідчить відповідна постанова уряду

Кабінет міністрів України збільшив квоти на відвантаження спирту етилового для виробництва лікарських засобів. Про це свідчить відповідна постанова №219 від 21 березня 2016 року.

"Зважаючи на збільшення вітчизняними підприємствами фармацевтичної галузі номенклатури лікарських засобів, при виробництві яких використовується спирт етиловий та враховуючи можливість підприємств збільшити обсяги виробництва, що підтверджується наданими розрахунками, відповідно до технічних і технологічних регламентів, Уряд збільшив квоти на відвантаження спирту етилового для виробництва лікарських засобів", - сказано в повідомленні уряду.


Зазначається, що це оптимізує встановлені обсяги квот спирту для виробництва ліків, відвантаження яких становить за ставкою акцизного податку в розмірі 0 грн за 1 літр 100% спирту.

Зокрема, для ПАТ "Вітаміни" квота збільшена до 1 600 дал, для "Державного підприємства" Експериментальний завод медичних препаратів Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії Національної академії наук України" - до 3 640 дал, для ПрАТ "Фармацевтична фабрика "Віола" - до 104 000 дал.

Нагадаємо, з квітня 2016 року Державне підприємство "Укрспирт" планує впровадити нову ціну на спирт етиловий.