ua en ru

Кабмін затвердив зарахування терміну військової служби в АТО до стажу держслужби у трикратному розмірі

Час проходження військової служби, протягом якого військовослужбовець брав участь в антитерористичній операції в особливий період, відтепер буде зараховуватися до стажу державної служби на пільгових умовах. Зокрема, один місяць стажу зараховуватися за три, тобто у трикратному розмірі. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України, внісши зміни до пункту 3 Порядку обчислення стажу державної служби, повідомили у прес-службі уряду.

"У червні цього року внесено зміни до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", згідно з якими час проходження військовослужбовцями військової служби в особливий період зараховується до їх вислуги років, стажу роботи, стажу роботи за фахом, а також до стажу державної служби на пільгових умовах у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України. На виконання цього закону Мінсоцполітики було розроблено відповідний проект постанови, який уряд сьогодні прийняв", - роз'яснила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

Крім того, вона наголосила, що така норма вже передбачена порядком обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та їх сімей.

Проаналізувавши цей порядок, та з метою недопущення звуження прав учасників АТО, був прийнятий механізм зарахування часу проходження ними військової служби до стажу державної служби на пільгових умовах.

Нагадаємо, 25 червня Президент Петро Порошенко підписав закон про зарахування терміну військової служби в особливий період до страхового стажу на пільгових умовах.