ua en ru

Кабмін затвердив склад Ради міжнаціональної злагоди

Кабінет міністрів України затвердив склад та положення про Раду міжнаціональної злагоди.

Кабінет міністрів України затвердив склад та положення про Раду міжнаціональної злагоди. Про це йдеться в постанові уряду № 195 від 4 червня 2014 р.

Так, згідно з документом, до складу Ради міжнаціональної злагоди увійшли:

- віце-прем'єр-міністр України відповідно до розподілу функціональних повноважень, голова Ради;

- урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики, заступник голови Ради;

- міністр культури;

- заступник міністра внутрішніх справ;

- заступник міністра економічного розвитку і торгівлі;

- заступник міністра закордонних справ;

- заступник міністра освіти і науки;

- заступник міністра соціальної політики;

- заступник міністра фінансів - керівник апарату;

- заступник міністра юстиції;

- перший заступник голови Держкомтелерадіо.

Також до складу Ради за згодою увійдуть представники громадських об'єднань національних меншин і корінних народів, народні депутати України та науковці.

У положенні про Раду міжнаціональної злагоди зазначається, що Рада міжнаціональної злагоди є консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів України.

Основними завданнями Ради є сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з питань державної етнонаціональної політики, захисту прав національних меншин і корінних народів та підготовка пропозицій щодо формування та реалізації державної етнонаціональної політики, спрямованої на дотримання прав національних меншин і корінних народів, збереження міжнаціональної злагоди в українському суспільстві, недопущення виникнення міжнаціональних конфліктів, проявів дискримінації за расовою, національною, мовною та релігійною ознаками; удосконалення законодавства з відповідних питань.

Посадовий склад Ради затверджується Кабінетом міністрів України, а персональний склад Ради затверджується її головою.

Формою роботи Ради є засідання, що проводяться за рішенням голови Ради, але не рідше ніж один раз на 3 місяці. Засідання Ради веде її голова, а за його відсутності - заступник голови.

Засідання Ради вважається правоможним, якщо на ньому присутні більш як половина її членів. Пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більш як половина присутніх на засіданні членів Ради. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні. Член Ради, який не підтримує пропозиції (рекомендації), може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

Пропозиції та рекомендації Ради можуть бути реалізовані шляхом прийняття Кабінетом міністрів України рішення, проект якого вносить орган виконавчої влади відповідно до своїх повноважень.

Організаційне та інформаційне забезпечення діяльності Ради здійснює секретаріат Кабінету міністрів України.