ua en ru

Кабмін затвердив розміщення вільних коштів на місцях шляхом покупки облігацій

Кабмін затвердив розміщення вільних коштів на місцях шляхом покупки облігацій Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Місцеві бюджети вже з цього року зможуть отримати додатковий фінансовий ресурс

Кабінет міністрів України затвердив порядок розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів шляхом придбання державних цінних паперів. Відповідна постанова є в розпорядженні РБК-Україна.

Як говориться в пояснювальній записці до постанови, станом на 21 травня прибутковість облігацій внутрішньої державної позики з терміном обігу до одного року становить 17,00 - 17,40%, тоді як прибутковість банківських депозитів місцевих бюджетів з терміном розміщення до одного року в середньому складає 10,00-11,00%.

Протягом 2017 року місцеві бюджети розмістили на депозитних рахунках коштів на загальну суму 23,9 млрд гривень. Станом на 01 травня 2018 року залишки коштів місцевих бюджетів, розміщених на депозитних рахунках у банках, складають 14,9 млрд гривень. При затвердженні порядку їх розміщення шляхом покупки облігацій вже з цього року місцеві бюджети матимуть можливість розміщувати тимчасово вільні кошти шляхом придбання державних цінних паперів як мінімум на суму 9 млрд гривень і отримати додатковий фінансовий ресурс.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом січня-квітня 2018 року доходи місцевих бюджетів зросли до 69,2 млрд гривень.