ua en ru

Кабмін затвердив розмір штрафів для телеканалів

Кабмін затвердив розмір штрафів для телеканалів Фото: Арсеній Яценюк

При цьому Яценюк вважає, що штрафи повинні бути більше

Кабінет міністрів України затвердив розміри штрафів, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення може застосовувати до телерадіокомпаній за порушення. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У вівторок було засідання Кабінету міністрів, на якому прийнято розпорядження щодо затвердження розмірів штрафів, які Нацрада може застосовувати до телерадіоорганізаціям", - заявив Шверк.

За його словами, Кабмін затвердив це розпорядження в тій редакції, яку в останній раз запропонував Нацрада - це 5%, 10% і 15% від вартості ліцензії.

"Глава Кабміну сказав, що ми занадто ліберальні, і він вважає, що штрафи повинні бути більш жорсткими... Кабмін вирішив затвердити ці розміри штрафів на строк до двох місяців і запропонував Нацраді ще розглянути це питання, і якщо Нацрада вирішить, що якісь зміни ще потрібно внести, то через два місяці у нас буде можливість знову звернутися в Кабмін. Ми прийняли це рішення з вдячністю", - зазначив Шверк.

Заступник голови Нацради також висловив сподівання, що таке рішення Кабінету міністрів набуде чинності через два тижні.

"Я так оптимістично очікую, що це займе, напевно, пару тижнів", - сказав він.

"Поки у нас не було можливості призначати штрафи, не було і можливості звертатися до суду для того, щоб відкликати ліцензії", - резюмував Шверк.

Нагадаємо, в січні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запропонував Верховній Раді встановити мільйонні штрафи за такі порушення, як допустив "Інтер".