ua en ru

Кабмін затвердив проект угоди з ЄС про підтримку міграційної політики в Україні вартістю 28 млн євро

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 18 грудня 2013 р. в рамках роботи з розширення співробітництва з Європейським союзом затвердив проект угоди про фінансування програми "Підтримка України в управлінні міграційними процесами та надання притулку" загальною вартістю 28 млн євро. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний бюлетень Кабміну.

Програма буде повністю профінансована Європейським союзом. Бюджет програми співпраці розподілиться в трьох напрямах: на вдосконалення юридичних та політичних основ міграційної політики України виділять 4 млн євро, на посилення ефективності роботи міграційних служб України - 8 млн євро і на покращення інфраструктури міграційної служби України планується спрямувати 16 млн євро.

Увага міграційній політиці ЄС в контексті розширення діалогу з Україною продиктована сьогоднішніми міжнародними реаліями. Де під впливом процесів глобалізації масові міграційні потоки з бідних країн Азії та Африки прагнуть досягти благополучних країн Європи. І Україна, внаслідок географічного розташування у цьому процесі, є зоною активного міграційного коридору. Згідно з підрахунками експертів, наразі в Україні проживають 211 тис. нелегалів.