ua en ru

Кабмін затвердив правила перевезення вантажів між портами України та Туреччини

Кабінет міністрів України 17 липня 2013 р. затвердив правила з організації експлуатації вантажних вагонів у міжнародному залізнично-поромному сполученні між українськими та турецькими портами та схвалив проект закону України про їх ратифікацію. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

За словами міністра інфраструктури Володимира Козака, прийняття цих правил стане договірно-правовою основою співробітництва в сфері міжнародних залізнично-поромних перевезень вантажів між Україною та Туреччиною.

"Цими правилами визначено порядок експлуатації вантажних залізничних вагонів, контейнерів та інших транспортних засобів і пономерного обліку вантажних залізничних вагонів, контейнерів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні через порти України та Турецької Республіки", - повідомив Козак.

Також правилами встановлено принципи проведення розрахунків за перевезення вантажів, вагонів та контейнерів. Таким чином буде врегульовано взаємовідносини між залізницями України та Туреччини, поромними комплексами, судновласниками, відправниками та одержувачами при виконанні договору перевезення вантажів у міжнародному залізнично-поромному сполученні через порти обох держав.

Читайте також: Туреччина вважає будівництво Україною LNG-терміналу небезпечним для судноплавства

Крім того, розпорядженням уряду, прийнятим сьогодні, схвалено подання до Верховної Ради проекту закону України "Про ратифікацію правил перевезення вантажів у міжнародному прямому вантажному залізнично-поромному сполученні між портами України та портами Турецької Республіки, що мають залізничне сполучення, між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки".

Як зазначив Козак, ратифікація правил парламентом завершить внутрішньодержавну процедуру набуття документом чинності, адже власне самі правила між урядами обох країн було підписано 13 вересня 2012 р. в Києві.