ua en ru

Кабмін затвердив порядок відшкодування витрат, пов'язаних з перевезенням військових

Кабмін затвердив порядок відшкодування витрат, пов'язаних з перевезенням військових Фото: Уряд затвердив порядок відшкодування витрат, пов'язаних з перевезенням військових

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України затвердив порядок відшкодування витрат, пов'язаних з перевезенням військовослужбовців та членів їх сімей, їх особистого майна залізничним, повітряним, водним і автомобільним (за винятком таксі) транспортом. Про це свідчить відповідна постанова №155 від 2 березня 2016 року, опублікована на урядовому порталі.

"Відповідно до документа, витрати, пов'язані з проїздом та перевезенням особистого майна, можуть відшкодовуватися шляхом виплати військовослужбовцям, членам їх сімей грошових коштів у разі придбання ними проїзних (перевізних) документів за власні кошти та наявності оригіналів цих документів, або шляхом розрахунків відповідних державних органів за безоплатний проїзд (перевезення майна) із перевізниками на договірних засадах (в тому числі із використанням військових перевізних документів). Такий механізм відшкодування є єдиним для всіх силових міністерств (відомств), Держспецзв'язку, Держспецтрансслужби", - зазначається в повідомленні Кабміну.

Зокрема, витрати, пов'язані з проїздом, відшкодовуються із розрахунку:

1) військовослужбовцям вищого офіцерського складу та членам їх сімей:
залізничним транспортом - у спальних вагонах або вагонах 1 класу будь-якої категорії поїзда; повітряним транспортом - в економ-класі салону літака; автомобільним транспортом (за винятком таксі) - на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування;

2) військовослужбовцям старшого і молодшого офіцерського складу, військовослужбовцям сержантського, старшинського і рядового складу (крім військовослужбовців строкової служби) та членам їх сімей:
залізничним транспортом - у купейних вагонах або вагонах 2 класу будь-якої категорії поїзда;повітряним транспортом - в економ-класі салону літака;автомобільним транспортом (за винятком таксі) - на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування;

3) військовослужбовцям строкової військової служби (курсантам):
залізничним транспортом - у плацкартних вагонах або вагонах 3 класу будь-якої категорії поїзда;автомобільним транспортом (за винятком таксі) - на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування.

Витрати, пов'язані з проїздом водним транспортом, відшкодовуються у разі, коли у напрямку проїзду такий вид транспорту є єдиним засобом сполучення або вартість проїзду не перевищує вартості проїзду залізничним, повітряним чи автомобільним транспортом.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розширив коло військовослужбовців, яким буде надаватися грошова компенсація за житлове приміщення, надання якої передбачено законодавством. Про це свідчить відповідна постанова №183 від 16 березня 2016 року.