ua en ru

Кабмін затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу

Кабмін затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу Фото: Кабінет міністрів (kmu.gov.ua)

Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 6 вересня 2017 року схвалив розроблений Держенергоефективності порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію з газу, її транспортування та постачання для потреб населення та бюджетних установ, передає прес-служба уряду.

Зазначається, що вказане рішення необхідне для належного виконання закону №1959-VIII, яким запроваджується стимулюючий тариф на тепло з альтернативних джерел. Відповідно до документу, виробники тепла з альтернативних джерел енергії отримають:

  • чітко зафіксований на законодавчому рівні тариф на рівні 90% від тарифу на тепло з газу,
  • у разі його відсутності – на рівні 90% від середньозваженого тарифу на тепло з газу.

"Затвердження урядом зазначеного порядку дозволяє Держенергоефективності розраховувати середньозважені тарифи. У свою чергу органи місцевого самоврядування зможуть встановлювати підприємствам стимулюючі тарифи на тепло з альтернативних джерел на гарантованому законом рівні", - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Очікується, що прийняте рішення уряду та подальша злагоджена робота агентства та місцевої влади дозволять сприяти безперебійній роботі виробників тепла з відновлюваних джерел енергії в осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України схвалив "Концепцію реалізації державної політики у сфері теплопостачання".