ua en ru

Кабмін затвердив порядок надання у 2011 р. коштів на покриття касових розривів спецфонду держбюджету, пов'язаних з виконанням програми розвитку мережі і утримання автодоріг

Кабінет міністрів України постановив затвердити порядок надання у 2011 р. коштів на покриття тимчасових касових розривів спеціального фонду державного бюджету, пов'язаних з виконанням бюджетної програми "Розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування". Постанова Кабміну від 17 серпня 2011 р. №876 опублікована в "Урядовому кур'єрі".
Цей порядок визначає механізм надання у 2011 р. коштів "Укравтодору" на покриття тимчасових касових розривів спеціального фонду державного бюджету, пов'язаних з виконанням бюджетної програми "Розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування" шляхом надання позик за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка на умовах повернення до кінця року без нарахування відсотків за користування такими показниками.
Згідно постанови, "Укравтодор" складає щомісяця розрахунок тимчасових касових розривів наступного місяця з урахуванням необхідних видатків у наступному місяці на оплату робіт та послуг, які виконуються за бюджетною програмою, та наявних і очікуваних грошових активів спеціального фонду, що зараховуються на виконання бюджетної програми, і в разі потреби письмово звертається не пізніше ніж за два робочих дні до початку наступного місяця до Казначейства щодо надання позики, необхідної для покриття тимчасових касових розривів, разом з розрахунком відповідної суми. Казначейство згідно постанови розглядає протягом одного робочого дня звернення "Укравтодору" і з урахуванням своєї платоспроможності, оцінки ризиків її втрати приймає рішення щодо надання позики "Укравтодору".
Позика надається шляхом перерахування коштів з єдиного казначейського рахунка на рахунок "Укравтодору". Позика надається на умовах її погашення до кінця поточного бюджетного періоду без нарахування відсотків за її користування. Погашення позики здійснюється за рахунок надходжень спеціального фонду державного бюджету. Кінцевим строком погашення позики є 15 грудня 2011 р.