ua en ru

Кабмін затвердив порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 р

Кабмін затвердив порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 р Міністерство освіти і науки України

Кабінет міністрів України постановою "Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка" від 31 березня 2015 р. №193 унормував порядок виготовлення документів про вищу освіту у 2015 році. Про це повідомили у відділі зв'язків зі ЗМІ Міністерства освіти і науки України.

Відповідно до статті 7 закону "Про вищу освіту", виші самостійно виготовлятимуть і видавати документи про вищу освіту.

"Крім того, встановлено граничну вартість виготовлення документів про вищу освіту державного зразка у розмірі двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 гривні (у 2014 році ця сума становила 79 грн)", - йдеться в повідомленні.

Також затверджено перелік інформації, яка повинна міститися в документах про вищу освіту (наукові ступені) держзразка.

При цьому Кабмін доручив МОН у місячний термін затвердити форми документів про вищу освіту (наукові ступені) держзразка, додатків до них, зразка академічної довідки.

"Слід зазначити, що питання, пов'язані з визначенням технічного опису бланків документів про вищу освіту (наукові ступені), їх дизайну, способу і місця виготовлення, визначаються ВНЗ самостійно", - йдеться в повідомленні.

Водночас Міністерство освіти і науки тільки затверджує форму документа (зміст викладу відповідної інформації) і взаємодію вищих навчальних закладів з Єдиною державною електронною базою з питань освіти у процесі формування реєстраційного номера документа про вищу освіту (наукові ступені) у зазначеній базі.

Як резюмували у прес-службі, МОН і держпідприємство "Інфоресурс" "не мають жодних правових підстав для централізованого виготовлення документів про вищу освіту (наукові ступені)".

Нагадаємо, за даними УЦОЯО, ВНЗ за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) зможуть отримати додатково 20% до державного замовлення.