ua en ru

Кабмін затвердив Порядок використання у 2010 р. коштів стабфонду на фінансування інвестпроектів із техпереоснащення вугледобувних підприємств

Кабінет міністрів України затвердив Порядок використання у 2010 році коштів стабілізаційного фонду, передбачених для фінансування інвестиційних проектів з технічного переоснащення вугледобувних підприємств. Відповідну постанову від 28 липня 2010 р. № 663 розміщено на офіційному сайті уряду.

Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінвуглепром. Бюджетні кошти спрямовуються вугледобувним підприємствам або господарським товариствам з видобування вугілля на безповоротній основі для фінансування інвестпроектів з технічного переоснащення вугледобувних підприємств.

Перелік інвестиційних проектів з технічного переоснащення вугледобувних підприємств складається Мінвуглепромом за результатами конкурсного відбору.

Перелік інвестиційних проектів з технічного переоснащення вугледобувних підприємств із зазначенням обсягів їх фінансування Мінвуглепром подає Комісії з координації здійснення заходів, пов'язаних з реалізацією інвестиційних проектів, яка за результатами розгляду приймає рішення рекомендаційного характеру стосовно доцільності виділення бюджетних коштів для їх реалізації.

З урахуванням рекомендації Комісії Мінвуглепром подає зазначений перелік на затвердження уряду України.