ua en ru

Кабмін затвердив порядок використання у 2010 р. коштів на фінансування програми реновації

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання у 2010 р. коштів стабілізаційного фонду, передбачених у державному бюджеті для фінансування програми реновації. Відповідна постанова від 7 липня 2010 р. №561 опублікована сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".

Згідно документу, Мінвуглепром як головний розпорядник бюджетних коштів спрямовує їх одержувачам бюджетних коштів - вугледобувним підприємствам або господарським товариствам з видобування вугілля на безповоротній основі для фінансування програми реновації з урахуванням вимог порядку використання коштів стабілізаційного фонду, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 11 березня 2009 р. №289.

Бюджетні кошти не виділяються вугледобувним підприємствам, які визнано банкрутами, відносно яких порушено справу про банкрутство, проводиться санація або які ліквідуються.

Перелік вугледобувних підприємств, яким спрямовуються бюджетні кошти для фінансування програми реновації, затверджується Кабінетом міністрів України за поданням Мінвуглепрому, погодженим з Мінекономіки і Мінфіном.

До переліку включаються вугледобувні підприємства або господарські товариства з видобування вугілля.