ua en ru

Кабмін затвердив положення про державну інспекцію енергонагляду

Кабмін затвердив положення про державну інспекцію енергонагляду Фото: будівля Кабміну (РБК-Україна)

Уряд розглянув деякі питання Держенергонагляду

Кабінет міністрів на засіданні 14 лютого 2018 року затвердив положення про Державну інспекцію з енергетичного нагляду України. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

На засіданні уряду розглянули деякі питання Державної інспекції з енергетичного нагляду України і, зокрема, затвердили положення про інспекції. Основними завданнями Держенергонагляду є:

  1. Реалізація державної політики у сфері нагляду (контролю) в галузі електроенергетики та теплопостачання;
  2. Внесення на розгляд міністра енергетики та вугільної промисловості пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у сфері нагляду (контролю) в галузі електроенергетики та теплопостачання;
  3. Організація та здійснення державної політики у сфері нагляду (контролю) в галузі електроенергетики та теплопостачання

Інспекція буде здійснювати державний енергетичний нагляд за:

  • електричними установками і мережами учасників ринку (крім споживачів);
  • дотриманням учасниками ринку (крім споживачів) вимог правил та інших нормативно-правових актів і нормативних документів з питань технічної експлуатації електростанцій і мереж, технічного стану установок та мереж.

Крім того Держенергонагляд бере участь у роботі комісій з розслідування причин і наслідків аварій і пожеж на обладнанні електромереж учасників ринку та суб'єктів відносин у сфері теплопостачання, а також у моніторингу безпеки поставок електроенергії в Україні за дорученням Міненерго.

Фото: проект постанови про Держенергонагляд

Фото: пояснювальна записка до постанови про Держенергонагляд

Нагадаємо, раніше Кабмін оприлюднив рішення про створення "Національної вугільної компанії".