ua en ru

Кабмін затвердив положення про Міжвідомчу комісію з питань розвитку книговидання в Україні

Кабінет міністрів України сьогодні затвердив своєю постановою положення про Міжвідомчу комісію з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, розроблене Держкомтелерадіо. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"Його реалізація забезпечить більш ефективну діяльність Міжвідомчої комісії, яка, у свою чергу, сприятиме реалізації державної політики щодо підтримки національного книговидання, розвитку системи книгорозповсюдження, задоволення потреб суспільства в книжкової продукції тощо", - зазначив в.о. голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський.

Згідно з положенням, Міжвідомча комісія з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження є тимчасовим дорадчим органом при уряді. Основними її завданнями є вироблення рекомендацій та пропозицій щодо створення сприятливих умов для розвитку видавничої сфери.

Комісія аналізуватиме стан справ і причини виникнення проблем у процесі реалізації державної політики в цій галузі, брати участь у розробці проектів профільних нормативно-правових актів та подавати на основі проведеної роботи рекомендації та пропозиції Кабміну.

Уряд затверджуватиме посадовий склад комісії, а організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення її роботи забезпечувати Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, 19 червня Президент України Віктор Янукович указом № 336/2013 затвердив заходи державної підтримки книговидавничої справи та популяризації читання в Україні.

Міжвідомча комісія з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження була створена в 2006 р.