ua en ru

День гідності і свободи: Кабмін затвердив план святкування

День гідності і свободи: Кабмін затвердив план святкування Фото: День гідності і свободи відзначають в Україні 21 листопада

У День гідності і свободи в Україні пройдуть меморіальні та урочисті заходи

Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення Дня гідності і свободи. Про це говорится в повідомленні Міністерства культури України.

"З метою забезпечення організації на належному рівні відзначення в 2016 році Дня гідності і Свободи, а також віддання належної шани патріотизму і мужності громадян, учасників доленосних для України подій осені 2004 року та в листопаді 2013 року - лютому 2014 року, уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення цієї події", - йдеться в повідомленні

План заходів на День гідності і свободи

Так, 21 листопада в Києві та інших населених пунктах України відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів, учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції на Сході України, представників громадських об'єднань, волонтерських рухів, молоді та духовенства.

Також в цей день відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків Героям Небесної Сотні, полеглих учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Крім цього, впродовж листопада - грудня 2016 планується провести круглі столи, лекції та дискусії про масові акції громадянського протесту в Україні, які відбувалися в листопаді 2013 року - лютому 2014 року, їх значення у розбудові громадянського суспільства та боротьбі за права і свободи. Також відбудуться тематичні виставки, вечори та інші культурні заходи в пам'ять про учасників революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

У свою чергу, йдеться в затвердженому плані, Український інститут національної пам'яті підготує і подасть мультимедійний інформаційно-виставковий проект "Відважні: наші герої".

А в Києві на місцях, де відбувалися основні революційні події 2013-2014 років, планується встановити систему інформаційно-навігаційних стендів "Місцями Революції Гідності".

"Передбачається вжити заходів щодо невідкладного вирішення в установленому порядку питань, пов'язаних із забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності", - йдеться в повідомленні Мінкультури.

День гідності і свободи відзначать і за кордоном

Також, відзначили в міністерстві, закордонні дипломатичні установи України проведуть пам'ятні заходи, присвячені подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У заходах візьмуть участь представники української громадськості за кордоном.

Нагадаємо, 7 жовтня Порошенко підписав указ про святкування Дня гідності і свободи в 2016.