ua en ru

Кабмін затвердив план заходів щодо головування України в СНД в 2014 р

Кабінет міністрів України затвердив склад оргкомітету та план заходів щодо головування України в СНД у 2014 р.

Кабінет міністрів України затвердив склад оргкомітету та план заходів щодо головування України в СНД у 2014 р. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

Текст відповідного розпорядження від 9 січня 2014 р. № 8-р оприлюднений на сайті Кабміну.

"У відповідності з планом заходів, у 2014 році в Україні планується проведення таких важливих подій, як Рада глав держав СНД в жовтні, Рада глав урядів СНД у травні, Рада міністрів закордонних справ у жовтні, Економічна рада СНД у вересні та інші", - сказав Перебийніс.

Крім того, за його словами, Київ визначив основні пріоритети головування, які спрямовані на забезпечення подальшого розвитку співдружності і зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає національним інтересам кожної країни-учасниці.

"Один з головних пріоритетів - розвиток торгово-економічного співробітництва, яке має ґрунтуватися на положеннях угоди про зону вільної торгівлі країн СНД, принципах Світової організації торгівлі", - сказав він.

Також, за словами Перебийноса, значну увагу Київ буде приділяти вирішенню спірних торговельних питань.

Крім того, зусилля будуть спрямовані на підготовку до підписання угод про транзит трубопровідним транспортом, про торгівлю послугами, а також поетапного скасування експортних мит.

"Найбільш важливим аспектом взаємодії в рамках СНД Україна вважає енергетичну сферу - розвиток співробітництва з питань транспортування енергоресурсів, забезпечення надійності їх постачання, розробка зрозумілих і чітких принципів діяльності країн-учасниць ринку", - сказав він.