ua en ru

Кабмін затвердив плану заходів з відзначення 23-ї річниці незалежності України

Кабінет міністрів України утворив організаційний комітет та затвердив план заходів з підготовки та відзначення 23-ї річниці незалежності України.

Кабінет міністрів України утворив організаційний комітет та затвердив план заходів з підготовки та відзначення 23-ї річниці незалежності України. Текст відповідного розпорядження від 1 серпня 2014 р. № 680-р оприлюднений на сайті уряду.

При цьому головою оргкомітету призначений віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич, заступником голови оргкомітету - віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Згідно з розпорядженням, планом заходів передбачено організацію та проведення в Києві та інших населених пунктах низки заходів: церемонія урочистого підняття Державного прапора 23 серпня; покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України; урочистих заходів у Києві за участю керівництва держави, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, духовенства; парад військ на честь 23-ї річниці незалежності України в столиці України - місті-герої Києві та місті-герої Одесі (24 серпня 2014) і т.д.

Крім того, Кабміну необхідно вжити додаткових заходів щодо надання державної підтримки сім'ям громадян, які загинули або втратили здоров'я, відстоюючи конституційні принципи демократії, права і свободи людини під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014), захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Передбачається, що вранці 24 серпня буде проведено молебень за Україну.

Міністерству оборони України, обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечити проведення святкового салюту двадцятьма артилерійськими залпами у Києві, Одесі, містах, де розташовані штаби і види оперативних командувань Збройних Сил України, а також святкових феєрверків в інших обласних центрах.

Міністерство юстиції України має вжити заходів для завершення законодавчого нормування опису та порядку використання державних символів України.

Міністерству закордонних справ доручено вжити заходів щодо залучення до участі в урочистостях з нагоди 23-ї річниці незалежності України представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, проведення закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення Дня незалежності України за участю представників української громадськості за кордоном.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має забезпечити широке висвітлення, в тому числі за кордоном, заходів з підготовки та відзначення 23-ї річниці незалежності України, організувати проведення тематичних радіо- і телепередач.