ua en ru

Уряд затвердив очікувані показники роботи наглядової ради "Нафтогазу"

Уряд затвердив очікувані показники роботи наглядової ради "Нафтогазу" Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Наглядова рада зобов'язали звітувати про виконання очікуваних показників

Кабінет міністрів України затвердив очікувані показники роботи спостережної ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пропонується: перше - виконання стратегії "Нафтогазу"; друге - розробка і своєчасне подання, затвердження фінансового плану; третє - ефективне здійснення корпоративного управління та звітності групи "Нафтогаз", - заявив перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Так, Кабмін очікує, що наглядова рада "Нафтогазу" буде реалізовувати стратегію компанії; забезпечувати ефективне корпоративне управління та звітність "Нафтогазу" і його дочірніх компаній, ефективну роботу комітетів наглядової ради, відбір кандидатів на заміщення вакантних керівних посад групи компаній; розробляти і впроваджувати систему внутрішнього контролю групи компаній; реалізовувати очікувані результати діяльності компанії і належне виконання рішень, прийнятих на загальних зборах

Крім того, наглядова рада повинна звітувати про виконання очікуваних показників, подаючи відповідний звіт на річні загальні збори компанії. Ці показники будуть переглянуті, коли наглядова рада буде обиратись на новий термін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" і Європейський союз почали проект комплексного вивчення українських підземних сховищ газу для пошуку найбільш ефективної моделі для їх використання.