ua en ru

Кабмін затвердив оформлення посвідки на постійне проживання у вигляді ID-карт з 1 червня

Кабмін затвердив оформлення посвідки на постійне проживання у вигляді ID-карт з 1 червня Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Усі посвідчення, видані до 1 червня 2018 року, збережуть свою силу незалежно від форми випуску

Кабінет міністрів затвердив оформлення посвідки на постійне проживання у вигляді ID-карт з 1 червня. Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на постійне проживання та порядок її оформлення і видачі. Постанова прийнята на виконання вимог закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" з метою запровадження оформлення і видачі іноземцям та особам без громадянства посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій", - сказано у повідомленні.

Так постановою затверджується зразок, технічний опис бланку та порядок оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання з безконтактним електронним носієм.

Згідно з документом, посвідчення нового зразка будуть випускатися у вигляді пластикових карт розміром 54 мм на 85,6 мм, що будуть забезпечені безконтактними електронними носіями, на які будуть вноситися біометричні дані, а також оцифровані фото особи і підпис. Таке посвідчення буде діяти 10 років.

Разом з тим зазначається, що одночасно з ID-картами посвідчення будуть оформлятися на бланках старого зразка у вигляді книжки до тих пір, поки всі підрозділи Державної міграційної служби не будуть забезпечені необхідними матеріально-технічними ресурсами.

Підкреслюється, що всі посвідчення, видані до 1 червня 2018 року, збережуть свою силу незалежно від форми випуску.

Нагадаємо, Офіс реформи адміністративних послуг розробив законопроект "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", яким передбачається введення перевірок фактів проживання громадян в місцях їх реєстрації.