ua en ru

Кабмін затвердив зміни до бюджету Фонду соціального страхування України

Кабмін затвердив зміни до бюджету Фонду соціального страхування України Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Збільшуються на 151 млн гривень витрати на підстатті "допомога по вагітності та пологах"

Кабінет міністрів України затвердив зміни до бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 20 грудня 2017 року, передає прес-служба Кабміну.

"Кабмін прийняв постанову "Про внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік", - йдеться в повідомленні.

По інформації прес-служби, необхідність прийняття постанови обумовлена зростанням розміру середньоденної допомоги по вагітності та пологах, оскільки з першого січня 2017 встановлена мінімальна заробітна плата в розмірі 3,2 тис. гривень, а також збільшенням кількості застрахованих осіб, яким виплачується допомога за рахунок коштів Фонду соцстрахування.

Згідно цієї постанови Кабміну, збільшуються на 151 млн гривень витрати на підстатті "допомога по вагітності та пологах".

Виконанням цієї норми буде забезпечена реалізація Фондом завдань і функцій, передбачених законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", своєчасному фінансуванню, ефективному та цільовому використанні коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України продовжив ембарго на російські товари до 2019 року.