ua en ru

Кабмін затвердив держзамовлення українським вузам у 2014 р. на 55,5 тис. спеціалістів та 33 тис. магістрів

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 червня 2014 р., на засіданні затвердив постанову про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів у 2014 р. на 55,5 тис. спеціалістів та 33 тис. магістрів.

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 червня 2014 р., на засіданні затвердив постанову про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів у 2014 р. на 55,5 тис. спеціалістів та 33 тис. магістрів. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Згідно з постановою, уряд затвердив обсяги державного замовлення на прийом та випуск фахівців з вищою освітою та перелік державних замовників. У тому числі, для Міністерства освіти і науки затверджено обсяг державного замовлення на прийом: молодших спеціалістів - 59,4 тис. осіб, бакалаврів - 98,7 тис. осіб; спеціалістів та магістрів - 55,5 тис. та 33 тис. осіб відповідно.

Таким чином, як зазначається, кількість місць державного замовлення розподілятиметься конкурсною комісією МОН серед вищих навчальних закладів, підпорядкованих Міністерству освіти і науки, на конкурсних засадах.

"У цьому році розподіл місць державного замовлення здійснюватиметься за 45 галузями знань, за 290 спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня (ОКР) молодшого спеціаліста, за 152 напрямами ОКР бакалавра, за 470 спеціальностями ОКР спеціаліста та за 496 спеціальностями ОКР магістра", - йдеться у повідомленні.

Як повідомила прес-служба Міносвіти, в останні 5 років розміщення державного замовлення за напрямами (спеціальностями), здійснюється з урахуванням профільності вищих навчальних закладів.