ua en ru

Кабмін затвердив бланки службових і дипломатичних біопаспортів

Кабінет міністрів України затвердив технічний опис та зразки бланки службових і дипломатичних паспортів безконтактним електронним носієм.

Кабінет міністрів України затвердив технічний опис та зразки бланки службових і дипломатичних паспортів безконтактним електронним носієм. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Так, згідно з повідомленням, уряд прийняв постанову № 486 від 23 вересня 2014 р. "Про затвердження технічного опису та зразка бланка службового паспорта України з безконтактним електронним носієм" та постанову № 487 від 23 вересня 2014 р. "Про затвердження технічного опису та зразка бланка дипломатичного паспорта України з безконтактним електронним носієм".

"Проекти постанов розроблено в рамках реалізації закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", на виконання Національного плану з виконання плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, з метою створення правових підстав для запровадження оформлення службових та дипломатичних паспортів України з безконтактним електронним носієм", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 серпня 2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон №1601-VII про внесення даних про відбитки пальців у біометричні закордонні паспорти.

Після цього прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна приступає до другого етапу переходу до безвізового режиму з Європейським союзом.