ua en ru

Уряд уточнив порядок фінансування поховання осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною

Уряд уточнив порядок фінансування поховання осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною Фото: Кабінет міністрів України

Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабміну

Кабінет міністрів України сьогодні, 29 березня, своєю постановою вніс зміни до пункту 7 порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни, затвердженого постановою Кабміну від 29 жовтня 2004 року № 1445. Про це повідомляє прес-служба урядового порталу.

Так, уряд своїм рішенням уточнив джерела відшкодування витрат на проведення безоплатного поховання таких осіб, а саме - змінено норму щодо фінансування зазначених заходів шляхом надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на їх фінансування за рахунок коштів, передбачених Міністерству соціальної політики України за відповідною бюджетною програмою.

"Це обумовлено тим, що починаючи з 2016 року витрати на проведення безоплатного поховання осіб, які мали особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, відшкодовуються за бюджетною програмою КПКВК 2501150 "Щорічна разова грошова допомога ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань та соціальна допомога особам, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін прийняв розпорядження "Про схвалення звіту про виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік".