ua en ru

Кабмін встановить спецпорядок ввезення і вивезення вантажів залізничним транспортом у зоні АТО

Кабмін встановить спецпорядок ввезення і вивезення вантажів залізничним транспортом у зоні АТО Фото: Кабінет міністрів України

Уряд хоче заборонити вантажним автомобілям здійснювати перевезення з/в зону проведення АТО

Згідно з урядовим законопроектом "Про особливий порядок вантажних перевезень на територію (з території) окремих районів Донецької та Луганської областей" забороняється здійснювати перевезення вантажними автомобілями на територію, неконтрольовану українською владою, і, відповідно, вивозити вантажі в зворотному напрямку. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Уряд Яценюка бере під контроль постачання в зону АТО".

"Виняток становить гуманітарна допомога, яка може бути доставлена в райони, захоплені сепаратистами, на великогабаритному транспорті. Мораторій не діє на перевезення вантажів невеликим транспортом - автомобілями загальною масою не більше 3,5 тонн", - зазначають автори статті, посилаючись на текст документа.

Також, згідно із законопроектом, можна буде здійснювати ввезення і вивезення вантажів залізничним транспортом у відповідності зі спеціальним порядком, встановленим Кабміном Арсенія Яценюка.

У свою чергу, в Міністерстві економіки РБК-Україна повідомили, що зазначений документ ще знаходиться в стадії обговорення і розробки. "Новий порядок буде відрізнятися від того документа, який розробив Антитерористичний центр при СБУ. Про конкретику говорити поки рано - все в стадії узгодження і обговорення, але вже зараз можу сказати, що урядовий документ буде більш докладним і чітким", - пояснило на правах анонімності джерело в МЕРТ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України підготовлено законопроект про повну товарно-сировинну блокаду Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.