ua en ru

Уряд встановив середню вартість путівки для компенсації чорнобильцям за самостійне лікування

Уряд встановив середню вартість путівки для компенсації чорнобильцям за самостійне лікування Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін визначив вартість у 360 гривень

Кабінет міністрів України встановив розмір середньої вартості путівки для виплати у 2015 році грошової компенсації за самостійне санаторно-курортне лікування особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це свідчить відповідна постанова уряду №968, опублікована на сайті Кабміну.

Відповідно до абзацу третього пункту 9 розділу "Прикінцеві положення" закону "Про Державний бюджет України на 2015 рік" уряд постанови, що середня вартість такої путівки становить 360 гривень для осіб, віднесених до категорії 1 і для дітей, яким установлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВРУ) планує поновити право громадян, які працюють у зоні відчуження на встановлення доплат в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України. Відповідний проект закону №2524а "Про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження)" у першому читанні за основу підтримав 241 нардеп.