ua en ru

Уряд встановив оклад президента у 28 тис., прем’єра - у 20 тис. і секретаря РНБО - у 18 тис. гривень

Уряд встановив оклад президента у 28 тис., прем’єра - у 20 тис. і секретаря РНБО - у 18 тис. гривень Фото: оклад Порошенко становить 28 тисяч гривень

Голові АПУ встановлено посадовий оклад в розмірі 18 тисяч гривень

Кабінет міністрів України встановив посадовий оклад президента на рівні 28 тисяч гривень, прем'єр-міністра - 20 тисяч гривень та секретаря Ради національно безпеки і оборони – 18 тисяч гривень. Про це свідчить урядова постанова №493 від 27 липня.

Зазначається, що постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 травня 2016 року.

Зокрема, голові Адміністрації президента України встановлено посадовий оклад в розмірі 18 тисяч гривень, його першому заступнику – 16 тисяч і заступнику – 15 тисяч гривень.


При цьому, перший віце-прем’єр-міністр України отримуватиме 18 тисяч гривень посадового окладу, віце-прем’єр-міністр – 17 тисяч, а міністр – 16 тисяч гривень.

Крім того, Кабмін встановив посадовий оклад голові Центральної виборчої комісії в 15 тисяч гривень, його заступнику – 13,5 тисяч, а члену ЦВК – 12,5 тисяч гривень

Документом також визначається посадовий оклад голови Антимонопольного комітету та голови Фонду державного майна в розмірі 13,3 тисяч гривень.

Уряд встановив оклад президента у 28 тис., прем’єра - у 20 тис. і секретаря РНБО - у 18 тис. гривеньФото: посадові оклади

Нагадаємо, раніше Державне управління справами повідомило, що Порошенко отримує менше, ніж голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, місячної оклад якої склав 163 тис. гривень.