ua en ru

Уряд вдосконалив механізм надання фінпідтримки для реалізації соціально важливих програм

Уряд вдосконалив механізм надання фінпідтримки для реалізації соціально важливих програм Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін прийняв постанову щодо змін в механізмі проведення конкурсу проектів громадських організацій

Кабінет міністрів України прийняв постанову, що вдосконалює механізм проведення конкурсу проектів громадських організацій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту.

"З метою надання можливості інститутам громадянського суспільства ефективніше та якісніше виконувати (реалізувати) соціально важливі програми (проекти, заходи), та удосконалення механізму надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства, на засіданні Кабінету Міністрів України 24 лютого прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049", - підкреслюється в повідомленні.

Зокрема, документом передбачаються зміни в механізмі проведення конкурсу проектів громадських організацій.

Так, проведення конкурсу відбуватиметься в декілька етапів. До кінця року, що передує року проведення заходів, буде складено рейтинг переможців конкурсу з рекомендованими сумами на фінансування їх заходів. На початку року, в якому мають бути проведені заходи, відразу після затвердження Державного Бюджету конкурсна комісія на своєму засіданні прийме остаточне рішення щодо фінансування заходів, відповідно до рейтингу та рекомендованих сум.

Крім того, постановою дозволяється допуск до участі у конкурсі організації не лише всеукраїнського статусу, а й місцевих дитячих і молодіжних громадських організацій.

Також документом передбачається обмежити кількість членів конкурсної комісії з числа державних службовців. Це дасть можливість залучити ширше коло представників організацій громадянського суспільства до процесу прийняття рішень та зробити процес відбору більш прозорим.

Підкреслюється, що після публікації постанови у виданні "Урядовий кур'єр" Мінспорту оголосить конкурс проектів на 2016 рік.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних націй 1325 "Жінки, мир, безпека" на період до 2020 року.