ua en ru

Кабмін упорядкує розміщення об'єктів дорожнього сервісу, - віце-прем'єр

Кабмін упорядкує розміщення об'єктів дорожнього сервісу, - віце-прем'єр Фото: Валерій Вощевський

Проект розпорядження спрямований на розгляд уряду

Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики під головуванням віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського схвалив на своєму засіданні проект постанови Кабінету міністрів України, що регулює порядок видачі дозволів на розміщення об'єктів дорожнього сервісу, повідомили у прес-службі віце-прем'єра.

"Це черговий крок для вирішення проблеми впорядкування дорожніх об'єктів з метою підвищення безпеки на дорогах", - йдеться в повідомленні.

Так, був схвалений проект розпорядження Кабінету міністрів "Деякі питання видачі дозволу на розміщення об'єкта дорожнього сервісу, будівництва, реконструкції, прокладання інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування", який затверджує порядок видачі зазначених дозволів "Укравтодором". Документ направлений на розгляд Кабміну.

Як зазначили у прес-службі, сьогодні потребує вирішення проблема хаотичного розміщення об'єктів придорожнього сервісу в межах смуги відведення автомобільних доріг. Від грудня 2012 р. жоден орган влади не уповноважений видавати дозволи на установку об'єктів дорожнього сервісу: в "Укравтодору" цю функцію забрали, а "Укртрансінспекція" її так і не почала виконувати.

"Як наслідок, майже три роки отримати дозвіл на розміщення об'єктів дорожнього сервісу неможливо, а смуги відведення автомобільних доріг хаотично забудовуються кафе, закладами торгівлі, АЗС тощо. Більше того, підприємці нехтують існуючими нормами і правилами, що робить розміщення таких об'єктів дорожнього сервісу потенційно небезпечним", - йдеться в повідомленні.

Ухвалення цієї постанови дозволить упорядкувати розміщення споруд у смузі відведення автодоріг, а також посилить контроль за дотриманням норм при розміщенні таких об'єктів.

Передбачається, що подача документів для отримання дозволу передається в дозвільний центр, який буде передавати документи "Укравтодору". Своєю чергою, "Укравтодор" буде самостійно організовувати отримання погодження дозволу від відповідного підрозділу МВС.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський, перелік документів для отримання дозволів на розміщення об'єктів дорожнього сервісу має бути чітким і вичерпним, щоб не допустити зловживань з боку тих, хто ці дозволи видаватиме.

Нагадаємо, раніше Вощевський заявив, що про ліквідацію "Укравтодору" не йдеться.