ua en ru

Кабмін Яценюка залучив понад 100 млн євро гуманітарної допомоги від ЄС, - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що Кабінет міністрів Арсенія Яценюка залучив понад 100 млн євро гуманітарної допомоги від Європейського союзу. Про це йдеться у звіті про діяльність Кабміну.

"Забезпечено широку міжнародну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України з боку провідних міжнародних організацій та іноземних партнерів. Забезпечено переговорний процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі, результатом якого стало схвалення лідерами України, ФРН, Франції та РФ Мінських домовленостей... Залучено понад 100 млн євро гуманітарної допомоги з боку ЄС та його держав-членів", - зазначив Клімкін.

Міністр також нагадав, що про затвердження річної Національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2015 р., яка передбачає, зокрема, створення спеціальних цільових фондів на зміцнення обороноздатності держави.

"На законодавчому рівні закріплена відмова від позаблокового статусу і визначено поглиблення співробітництва з Організацією Північноатлантичного договору з метою досягнення критеріїв, необхідних для членства в цій організації", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, вчора Україна та Швеція домовилися про виділення кількох гуманітарних конвоїв.