ua en ru

Кабмін створив робочу групу для прискорення реформування "Нафтогазу" і "Укртрансгазу"

Кабмін створив робочу групу для прискорення реформування "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" Фото: Кабмін створив робочу групу для модернізації управління "Нафтогазу" і "Укртрансгазу"

Кабмін скасував рішення МЕРТ про зміни у статуті та перепідпорядкування "Укртрансгазу"

Кабінет міністрів України спільно з міжнародними фінансовими інституціями створили робочу групу для прискорення модернізації корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Укртрансгаз". Про це повідомляє департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабміну за підсумками наради прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з надзвичайним і повноважним послом США в Україні Марі Йованович, представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, представниками уряду, а також керівництва НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Укртрансгаз"

Очолить групу віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон. До складу групи увійдуть представники ряду міністерств, "Нафтогазу", "Укртрансгазу", а також міжнародних організацій.

Крім цього, сторони домовилися про скасування рішення МЕРТ про зміни в статут "Укртрансгазу".

"Також було погоджено, що будуть проведені аналіз і оцінка ключових рішень ПАТ "Укртрансгаз", прийнятих останнім часом", - йдеться в повідомленні.

Гройсман зазначив, що реформа "Нафтогазу" буде проведена в найкоротші терміни.

Нагадаємо, раніше джерело РБК-Україна повідомив, що Гройсман скасував наказ МЕРТ про перепідпорядкування "Укртрансгазу".