ua en ru

Кабмін створив робочу групу щодо забезпечення діяльності Нацагентства з повернення активів

Кабмін створив робочу групу щодо забезпечення діяльності Нацагентства з повернення активів Фото: Кабінет міністрів України

Робоча група є консультативно-дорадчим органом Кабміну

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення функціонування Національного агентства з виявлення, розшуку та управління корупційними активами. Про це свідчить розпорядження №997 від 14 грудня, опубліковане на урядовому порталі.

Так, дана робоча група є консультативно-дорадчим органом Кабміну.

Згідно з розпорядженням, голова Нацагентства є головою групи, заступник міністра юстиції - заступником голови робочої групи, представник структурного підрозділу Мін'юсту з питань правосуддя і національної безпеки – секретарем робочої групи.

Основними завданнями міжвідомчої робочої групи є: сприяння здійсненню координації центральних органів виконавчої влади з питань виконання плану заходів щодо забезпечення здійснення повноважень та виконання функцій Нацагентством; підготовка з урахуванням міжнародних стандартів і кращих іноземних практик відповідних пропозицій.

Також серед завдань - сприяння проведенню консультацій зі спеціальними органами держвлади, що забезпечують реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, і по управлінню активами, на які накладено арешт або які конфісковані в кримінальному провадженні з метою визначення практичних потреб таких органів у виконанні функцій Нацагентства; сприяння забезпеченню координації дій органів держвлади з питань створення та наповнення інформацією Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт в кримінальному провадженні; сприяння вирішенню питань матеріально-технічного забезпечення діяльності відомства.

Зокрема, робоча група відповідно до покладених на неї завдань проводить аналіз і готує пропозиції щодо забезпечення функціонування Нацагентства; розглядає пропозиції державних органів, представників міжнародних організацій, іноземних держав, інститутів громадянського суспільства щодо забезпечення функціонування відомства; здійснює координацію проектів міжнародної технічної допомоги; подає Кабміну розроблені пропозиції, зокрема про необхідність прийняття нормативно-правових актів.

Нагадаємо, на початку грудня Кабмін призначив Антона Янчука головою Національного агентства з розшуку та повернення активів, отриманих від корупційних та інших злочинів.