ua en ru

Кабмін погодив передачу активів УТГ "Магістральним газопроводам України"

Кабмін погодив передачу активів УТГ "Магістральним газопроводам України" Фото: газопровід (УНІАН)

Відповідні документи підготувало Міненерговугілля

Кабінет Міністрів України на засіданні сьогодні, 14 червня, затвердив перелік матеріальних активів ПАТ "Укртрансгаз" (УТГ) і план їх передачі у власність ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ). Про це повідомляє прес-служба МГУ.

Наголошується, що відповідні документи були підготовлені міністерством енергетики та вугільної промисловості і схвалені членами уряду одноголосно.

"Таким чином виконаний один з пунктів плану реструктуризації публічного акціонерного товариства "НАК "Нафтогаз України" з метою розділення діяльності з транспортування та зберігання природного газу", - повідомили в МГУ.

Нагадаємо, транзит російського газу по українській газотранспортній системі збільшився до рекордного рівня за п'ять років.

В "Укртрансгазі" повідомляли, що обсяги транзиту російського природного газу по газотранспортній системі України за перші п'ять місяців 2017 року зросли на 22% порівняно з аналогічним періодом 2016 року і на 64% порівняно з цим періодом 2015 року.

"Це рекордний обсяг транзиту за останні п'ять років: він майже на 9 млрд куб. м перевищує середній обсяг транзиту за січень-травень у 2013-2016 роках", - повідомили в УТГ.