ua en ru

Кабмін знизив ліміти використання газу для промисловості та ТКЕ на 30%, для бюджетних організацій - на 10%

Кабінет міністрів України схвалив постанову про скорочення використання природного газу промисловістю та теплокомуненерго на 30%, бюджетними організаціями на 10%

Кабінет міністрів України схвалив постанову про скорочення використання природного газу промисловістю та теплокомуненерго на 30%, бюджетними організаціями на 10%. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Відповідно до показників, зазначених у постанови, протягом періоду серпень 2014р. - березень 2015 р. передбачається встановити такі ліміти використання: промисловість - 7,53 млрд куб м, бюджетні установи і організації - 0,63 млрд куб. м, підприємства ТКЕ - 5,85 млрд куб. м.

"За цей же період очікуваний обсяг використання природного газу населенням становитиме 13,56 млрд куб. м та виробничо-технологічні витрати та втрати газодобувних і газотранспортних підприємств та інше - 2,66 млрд куб. м", - йдеться у повідомленні.
Загальний обсяг використання природного газу з огляду на передбачене постановою скорочення становитиме 30,23 млрд куб. м.

Водночас, наявні ресурси природного газу за цей же період становитимуть загалом - 23 млрд куб. м, з яких 9,5 млрд куб. м - товарні запаси природного газу в ПСГ та 13,5 млрд куб. м - власний видобуток.

"З огляду на ці обставин для покриття ресурсного дисбалансу протягом згаданого вище періоду необхідно забезпечити імпорт природного газу у обсязі - 7,23 млрд куб. м", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Існуючі на сьогодні технічні можливості імпортних поставок з країн ЄС дозволяють здійснювати щодобовий імпорт природного газу в обсязі 43 млн куб. м, що потенційно дозволяє імпортувати протягом періоду серпень 2014 р. - березень 2015 р. до 10,5 млрд куб. м.

"Таким чином, технічні можливості забезпечення реверсних поставок природного газу, за умови ощадливого використання цього енергоносія протягом опалювального сезону 2014-2015 рр., дозволяють повністю забезпечити потреби вітчизняних споживачів в імпорті природного газу без залучення російських поставок", - йдеться у повідомленні.