ua en ru

Уряд наступного тижня розгляне закон про ринок електроенергії для внесення до Ради

Уряд наступного тижня розгляне закон про ринок електроенергії для внесення до Ради Фото: Володимир Демчишин

Демчишин відзначив особливості та переваги нової моделі ринку електроенергії

Закон про ринок електричної енергії України наступного тижня буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів України для внесення до Верховної Ради, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Таке рішення прийнято за результатами наради з питань запровадження нової моделі ринку електричної енергії, що відбулася 25 лютого під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка", - сказано в повідомленні.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин відзначив особливості та переваги нової моделі ринку електроенергії, серед яких відкритість та збалансованість інтересів учасників ринку.

"Перевагами також є підвищення економічної ефективності, конкуренція на ринку і впровадження правил і процедур, які відповідають Третьому енергопакету", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше Міністерство палива та енергетики України направило законопроект "Про ринок електроенергії" на розгляд Кабінету міністрів України.

Так, законопроект передбачає впровадження протягом двох років з моменту його вступу в силу всіх сегментів нового ринку, зокрема ринку внутрішньодобового ринку, ринку "на добу вперед", балансуючого ринку, ринку допоміжних послуг та ринку двосторонніх договорів.