ua en ru

Кабмін на наступному засіданні розгляне розподіл коштів Фонду регіонального розвитку

Кабмін на наступному засіданні розгляне розподіл коштів Фонду регіонального розвитку Фото: віце-прем'єр-міністр ЖКГ України Геннадій Зубко

Проект рішення передбачає виділення понад 1 млрд гривень для 11 регіонів

Кабінет міністрів України на наступному засіданні розгляне розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає його прес-служба.

"Пропозиції щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку, за рахунок яких у 2016 році будуть реалізовуватися регіональні проекти і програми, вже підготовлені Мінрегіоном на підставі відбору в обласних конкурсних комісіях. Проект рішення увійшли перші 11 регіонів з кількістю проектів 219 на загальну суму 1 млрд 10 млн грн. У проект розпорядження включені школи, дитячі сади, лікарні, місцеві і магістральні дороги, проекти з енергоефективності та термомодернізації соціальних об'єктів", - розповів Зубко.


Він додав, що для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства у Мінрегіоні вже створена Міжвідомча комісія

За словами Зубка, в разі затвердження Кабміном відповідного розподілу коштів фонду, почнеться реалізація проектів, першочерговість фінансування яких буде визначатися на місцях.

Всього на 2016 рік у Фонді регіонального розвитку передбачено 3 млрд гривень.

Нагадаємо, у квітні прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив до 1 червня подати проекти для фінансування територіальних громад.