ua en ru

Кабмін досі не подав кандидатури голів ФДМУ та АМКУ, - нардеп

Кабмін досі не подав кандидатури голів ФДМУ та АМКУ, - нардеп Фото: нардеп від "Народного фронту" Остап Семерак

Завтра Рада має намір розглянути низку кадрових питань

Кабінет міністрів України досі не направив подання до Верховної Ради з кандидатурами на посади керівників Фонду державного майна та Антимонопольного комітету. Про це журналістам повідомив нардеп від "Народного фронту" Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки мені відомо, на сьогоднішній день до Верховної Ради не надійшло подання від Кабінету міністрів на кандидатуру (голови) Фонду держмайна і на кандидатуру голови Антимонопольного комітету", - зазначив Семерак.

Разом з тим, він підкреслив, що всі кадрові питання будуть розглянуті на пленарному засіданні в четвер, 14 травня.

"Насправді в четвер трохи планується кадрових питань. Очевидно, Вища Рада юстиції готове, інші кадрові питання. На слуху є Антимонопольний комітет, Рахункова палата, Фонд державного майна. Там є певна процедура, і я не впевнений, що парламент встигне пройти ці процедури до четверга, оскільки є суб'єкти, які мають право подавати, тоді йде обговорення в комітетах", - розповів Семерак.

Нагадаємо, ще в кінці квітня парламентська коаліція не змогла узгодити кандидатури колишнього голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса та фінансиста Юрія Терентьєва на посади голів ФДМУ та АМКУ відповідно.