ua en ru

Кабмін сформував базу даних інвестиційних проектів загальною вартістю 1,1 трлн грн

Уряд сформував базу даних інвестиційних проектів до 2014 р. загальною вартістю 1,1 трлн грн. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Шановні колеги, в рамках доручення Президента України, на основі програми торговельно-економічних реформ до 2014 р. сформовано базу даних інвестиційних проектів за напрямками: 125 стратегічно важливих галузевих і регіональних інвестиційних проектів загальною вартістю близько 200 млрд грн, 714 інвестиційних проектів за пріоритетними напрямами економічного і соціального розвитку вартістю близько 900 млрд грн. Під частина цих проектів ми будемо залучати кошти європейських, російських, світових, фінансових структур іноземних приватних інвесторів ", - підкреслив М.Азаров.
Він зазначив, що уряд має намір ініціювати і підтримувати в регіонах і галузях інвестиційні проекти за такими стратегічних проектів: розробка морських нафтогазових родовищ, "що дає можливість вийти на видобуток 10300 млн кубометрів природного газу і надходження до бюджету додатково близько 1 млрд грн на рік".
Також уряд має намір підтримувати налагодження серійного виробництва літаків АН-140 та АН-148, розробку і серійне виробництво турбореактивного двоконтурного двигуна АІ-28 для перспективних модифікацій літаків.
Крім цього, Кабмін буде підтримувати сферу сільськогосподарського машинобудування та технічне переоснащення тракторного виробництва на об'єднанні "Південмаш ім. Макарова", і будівництво комплексу з переробки і збереження сільськогосподарської продукції оптових ринків центральної, західної та південної частин України, що "дасть можливість ринковими методами регулювати ціни на внутрішньому ринку і посилити експортний потенціал вітчизняної сільськогосподарської продукції, особливо в умовах значного підвищення світового попиту".
Крім цього, за словами М. Азарова, уряд планує всіляко підтримувати розвиток металургійного комплексу, і зокрема провести заміну енергоємного виробництва сталі і прокату енергоефективного на ВАТ "Запоріжсталь" і "Донецький металургійний завод", що "значно знизить собівартість прокату для внутрішнього ринку, а це, перш за все, буде сприяти розвитку будівельної галузі та підвищить конкурентоспроможність металургійного виробництва".
Також Кабмін планує підтримати розвиток високих технологій - введення проекту з виробництва супутникової, навігаційної апаратури системи "ГЛОНАСС" і GPS в Харківському інституті радіотехнічних вимірювань.