ua en ru

Кабмін сьогодні виділить ще 6 млн євро на облаштування державного кордону з Росією, - Яценюк

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалить рішення про виділення додатково 6 млн євро на облаштування ділянки державного кордону з Росією.

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалить рішення про виділення додатково 6 млн євро на облаштування ділянки державного кордону з Росією. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні треба ухвалити рішення додатково 6 млн євро. Загальний обсяг буде 66 млн євро, які дадуть можливість почати облаштовувати ділянку державного кордону між Україною та РФ", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що 235 млн грн - це перша сума, яка виділена на облаштування державного кордону, так званий проект "Стіна".

Яценюк зазначив, що реалізація мирного плану не можлива без відновлення контролю над кордоном, і підкреслив, що Україна готова забезпечити контроль над державним кордоном України, якщо російська армія не буде розстрілювати українських прикордонників.

"Що стосується мирного плану, то ключовим елементом реалізації будь-якого мирного плану є відновлення контролю над кордоном. Закрили кордон - тоді нема постачання російських військових, російської техніки, зброї і терористів. Відкритий кордон означає, що виконання мирного плану неможливе. Це ключовий елемент, Росія під цим підписувалася і вона повинна це виконувати", - сказав прем'єр.

Раніше у Державній прикордонній службі повідомили, що проект "Стіна", який передбачає зміцнення кордону України з Росією, на даний момент реалізується в Чернігівській, Сумській і Харківській областях.