ua en ru

Кабмін сьогодні виділить 15,9 млн грн на компенсацію витрат тимчасових переселенців

Кабмін сьогодні виділить 15,9 млн грн на компенсацію витрат тимчасових переселенців
Кабінет міністрів України сьогодні виділить 15,9 млн грн на компенсацію витрат тимчасових переселенців, які виїхали із зони проведення антитерористичної операції та Криму.

Кабінет міністрів України сьогодні виділить 15,9 млн грн на компенсацію витрат тимчасових переселенців, які виїхали із зони проведення антитерористичної операції та Криму. Про це на брифінгу заявив глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерством економіки підготовлено проект розпорядження Кабінету міністрів про забезпечення тимчасового проживання громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції, який буде прийнятий сьогодні. Зазначеним проектом передбачено виділення обласним державним адміністраціям кошти в сумі 15 млн 932 тис. 500 грн для компенсації витрат на тимчасове проживання громадян, які розселені в санаторно-курортних і оздоровчих закладах та установи соціального захисту, гуртожитках і готелях", - розповів Бочковський.

За його словами, Держнс перевірила місця проживання в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Житомирській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та Чернігівській областях. Перевірки показали, що умови для життя в основному створені належні.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано 455 тис. 175 тимчасових переселенців.