ua en ru

Кабмін станом на 12 червня вніс на розгляд до ВР 207 законопроектів, з яких 123 не були розглянуті

Кабінет міністрів України станом на 12 червня 2013 р. вніс на розгляд Верховної Ради 207 законопроектів, з яких не розглядалося 123. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, слід відзначити, що серед соціального блоку не прийнятим залишається законопроект, що передбачає підвищення розміру надбавки за догляд за дитиною-інвалідом з високим ступенем втрати здоров'я та потребує постійного стороннього нагляду.

Крім того, через блокування роботи ВР не розглядався законопроект "Основні напрями бюджетної політики на 2014 р.", неприйняття якого гальмує весь бюджетний процес 2014 р.

Серед представлених урядом до парламенту законопроектів без розгляду залишаються і ті, які стосуються спрощення умов ведення бізнесу. Урядові законопроекти щодо дерегуляції передбачають скорочення кількості документів дозвільного характеру, які мають отримувати виробники харчової продукції; вільний і безкоштовний доступ до інформації державних реєстрів, які містять дані про суб'єктів господарювання, зміни до Податкового кодексу, які спрощують початок бізнесу та багато інших.

Серед документів, необхідних для виконання плану дій щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС, у ВР досі перебувають законопроекти: "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні", "Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень" , "Про внесення змін до статті 98 Конституції України (щодо повноважень Рахункової палати)", "Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VII скликання в деяких одномандатних виборчих округах у зв'язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р.".

Не розглянутими залишаються також документи щодо захисту прав інвесторів; вирішення проблем НАК "Нафтогаз України" і реструктуризації компанії відповідно до норм Європейської енергетичної хартії; заборону фінансових пірамід в Україні, посилення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин та інші.