ua en ru

Кабмін сьогодні затвердить бюджет Фонду соцстрахування на 2016

Кабмін сьогодні затвердить бюджет Фонду соцстрахування на 2016 Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Засідання Кабміну заплановано на 11:30

Кабінет міністрів України сьогодні, 23 серпня 2016 року, затвердить бюджет Фонду соціального страхування України на 2016 рік. Про це йдеться в порядку денному українського уряду.

Крім того, Кабмін планує затвердити Державну програму розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки.


Крім того, на засіданні уряду планується розглянути законопроекти щодо спрощення порядку припинення органів державної влади, зміцнення обороноздатності та безпеки держави, захисту житлових прав дітей-сиріт, врегулювання питання участі акціонерів в управлінні акціонерним товариством, межі цивільної відповідальності за ядерну шкоду, а також внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків.

Кабмін також розгляне питання ратифікації угоди між Кабінетом міністрів України та урядом держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці держави Ізраїль та проект відповідного розпорядження Кабінету міністрів України.

Також розглядатиметься проект указа президента про внесення зміни до переліку посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, кандидатури для призначення на які погоджуються з президентом України.

Крім того, розглядатимуться проекти розпоряджень Кабміну про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2016 рік, затвердження плану заходів з виконання у 2016 році Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року, забезпечення доступу Пенсійного фонду України до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон, передачу будівель військового містечка № 36 у м. Харкові до сфери управління Міністерства внутрішніх справ, затвердження плану комплектування Інституту державного управління у сфері цивільного захисту слухачами з числа керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, підписання Додаткового протоколу між урядом України та урядом Республіки Хорватія про внесення змін до угоди між урядом України та урядом Республіки Хорватія про сприяння та взаємний захист інвестицій.

Також розглядатиметься план організації виконання Закону України від 14 липня 2016 p. № 1474 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України” та внесення змін до українського тексту Угоди про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України у вересні подасть до Ради законопроект про реформування системи оплата праці.