ua en ru

Кабмін сьогодні утворить робочу групу з питань координації антикорупційної реформи

Кабмін сьогодні утворить робочу групу з питань координації антикорупційної реформи Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Також Кабмін затвердить порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників АТО

Кабінет міністрів України сьогодні, 21 червня 2017 року, в рамках засідання розгляне питання утворення робочої групи з питань координації антикорупційної реформи. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду.

Так, урядовці розглянуть проект постанови Кабміну про утворення міжвідомчої робочої групи з питань координації антикорупційної реформи.

Також розглядатиметься низка законопроектів, зокрема, щодо перетворення об’єкта "Укриття" (Чорнобильська АЕС) на екологічно безпечну систему, ратифікації угоди з урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень, щодо соціального захисту осіб, які конфіденційно співробітничають з розвідувальними органами України, щодо утворення, реорганізації і ліквідації, найменування і перейменування місцевих державних адміністрацій.

Розглядатимуться й укази президента, зокрема стосовно надання Державному вищому навчальному закладу "Тернопільський державний медичний університет імені I. Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров’я Україниˮ статусу національного.

Серед постанов Кабміну розглядатимуться, зокрема, проекти постанов про затвердження угоди з урядом Республіки Сербія про співробітництво в галузі залізничного транспорту, про внесення змін до методики визначення середньо ринкової вартості легкових автомобілів, про стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних силах України, про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

Також на порядку денному низка проектів розпоряджень Кабміну, зокрема щодо затвердження фінансового плану публічного акціонерного товариства "Аграрний фондˮ на 2017 рік, підготовки договору з Молдовою про міжнародне автомобільне сполучення, затвердження проекту будівництва шляхопроводу у Херсоні, утворення державної установи "Український інститутˮ, схвалення концепції Державної програми співпраці із закордонними українцями на 2017-2020 роки, затвердження переліку земельних ділянок державної власності, що не належать до земель оборони, на яких планується будівництво житла для осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби та членів їх сімей, затвердження фінансового плану Державного підприємства обслуговування повітряного руху України на 2017 рік.

Крім того, урядовці затвердять план організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 16 травня 2017 р. № 2031 "Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін планує до жовтня виділити 2 млрд гривень на будівництво магістралі Львів-Миколаїв.