ua en ru

Кабмін сьогодні розгляне законопроект щодо оснащення лічильниками газу українських споживачів з 1 жовтня 2011 р., - М.Азаров

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні розгляне законопроект "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"В Україні з майже 14 млн споживачів, лічильниками оснащено лише 8 млн, це близько 60%... законопроектом передбачено встановлення лічильників газу у квартирах та будинках, в яких газ використовується комплексно, в т.ч. для опалення, з 1 жовтня 2011 р.", - заявив М.Азаров.
Також за його словами, Кабмін сьогодні планує прийняти правила розподілу коштів, отриманих за рахунок продажу квот на викиди парникових газів. Уряд прийме постанову, яка дозволить залучити кошти Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на розбудову енергетичної інфраструктури, зокрема, реалізацію інвестиційного проекту з будівництва повітряної ЛЕП Запорізька АЕС - Каховка.
За словами М.Азарова, Кабмін розгляне проект постанови про підвищення контролю за діяльністю арбітражних керуючих на підприємствах-банкрутах. Також Кабмін планує прийняти порядок державної реєстрації інноваційних проектів.