ua en ru

Кабмін сьгодні розгляне питання пенсійного страхування

Кабмін сьгодні розгляне питання пенсійного страхування Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Також розглядатимуться зміни до положення про Пенсійний фонд України

Кабінет міністрів України сьгодні, 11 травня 2017 року, розгляне питання пенсійного страхування. Про це йдеться у порядку денному засідання Кабміну.

Так, на розгляд урядовців винесено постанову Кабміну щодо казначейського обслуговування коштів загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Доповідатиме за данним питанням міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Також розглядатимуться питання внесення змін до положення про Пенсійний фонд України.

Крім того, на розгляд уряду винесено низку законопроектів. Зокрема, щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, удосконалення механізму фінансування поводження з радіоактивними відходами, оплати праці працівників окремих державних органів, щодо боротьби з тероризмом, призначення державних стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Також у планах уряду - ратифікація угоди з урядом Чорногорії про співробітництво в галузі освіти і науки.

Розглядатиметься й низка постанов Кабміну. Так, уряд планує затвердити угоду з урядом Кіпру про співробітництво у сфері вищої освіти, розглянути питання присудження премії Кабміну за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, питання забезпечення діяльності закордонних дипломатичних установ України. Також розглядатимуться питання внесення змін до порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів, питання використання у 2017 році коштів спеціального фонду державного бюджету для підтримки реалізації державної політики у сфері транспорту, питання Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Крім того, на порядку денному уряду внесення змін до порядку визначення суб’єкта управління об’єктами, що повернуті у власність держави, та іншим майном, суб’єкт управління якого не визначений, а також внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо селекції у рибному господарстві та відтворення водних біоресурсів у внутрішніх водоймах та Азово-Чорноморському басейні.

Також урядовці розглянуть питання збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву".

Розглядатимуться й розпорядження Кабміну щодо погодження перетворення деяких державних підприємств у акціонерні товариства, підписання угоди з урядом Угорщини про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях, схвалення проекту листа Уряду України до Європейського інвестиційного банку щодо проекту "Лінія технологічної переробки томатів", призначення соціальних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2017 рік, присудження премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського.

Також урядовці розглянуть питання затвердження умов продажу державного пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", ПАТ "Миколаївська ТЕЦ", затвердження фінплану державних підприємств "Бердянський морський торговельний порт" та "Маріупольський морський торговельний порт" на 2017 рік, а також схвалення техніко-економічного обґрунтування реконструкції причалу № 7 Одеського морського порту.

У порядку денному також вказано питання затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроінтеграції України на 2017 рік, а також щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки та проведення у 2017 році заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Також розглядатимуться плани організації виконання законів України та указів президента, зокрема щодо автомобільних доріг оборонного значення, пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу, стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії, відзначення 21-ї річниці Конституції України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у парламентської коаліції немає серйозних претензій до Кабміну Володимира Гройсмана.