ua en ru

Кабмін сьогодні розгляне пропозиції про відчуження "Нафтогазобслуговування" та затвердить план законопроектів на 2014 р

Кабінет міністрів України сьогодні на своєму засіданні планує розглянути пропозиції щодо відчуження основних фондів ДП "Нафтогазобслуговування" НАК "Нафтогаз України" та затвердити орієнтовний плану законопроектних робіт на 2014 р. Про це йдеться у порядку денному засіданні Кабміну, текст якого розміщений на урядовому порталі.

Зокрема, міністри планують розглянути законопроекти про "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та "Про план заходів щодо реалізації у 2014 р. положень Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 рр.

Крім того, міністри розглянуть проект указу Президента України "Про основи забезпечення продовольчої безпеки України", за яким доповідатиме міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, та проект розпорядження Президента про делегацію України для участі у переговорах з Європейським інвестиційним банком щодо укладення гарантійної угоди з будівництва Бескидського тунелю.

Також Кабмін розгляне проект урядової постанови про деякі питання НАК "Украгролізинг", "Про затвердження фінансового плану ВАТ "Турбоатом" на 2014 р." та "Про затвердження фінансового плану Державного підприємства обслуговування повітряного руху України на 2014 р."

Уряд також планує затвердити державну програму дослідження стану Криворізького залізорудного басейну для запобігання виникненню на його території катастрофи техногенного та природного характеру на 2014 - 2016 рр.

Крім того, міністри планують внести змін до пункту 3 постанови уряду від 3 липня 2013 р. № 479 щодо здійснення запозичень "Укравтодору" під державні гарантії у 2013 р.; внесення змін до умов надання у 2013 р державних гарантій для забезпечення виконання зобов'язань ДК "Укроборонпром" та схвалити техніко-економічного обґрунтування "Реконструкція енергоблока № 1 Зміївської ТЕС ПАТ "Центренерго".

Також уряд планує розглянути проект постанови Кабінету міністрів України та Національного банку України "Про затвердження плану заходів на 2014 р. із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму", за яким доповідатиме міністр фінансів України Юрій Колобов, та затвердити перелік держав (територій), у яких ставки податку на прибуток (корпоративний податок) на 5 і більше відсоткових пунктів нижчі, ніж в Україні.

Крім того, міністри планують затвердити порядок формування фінансового резерву для закриття вугледобувних підприємств; переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2014 р. та порядок прийняття комісією органу доходів і зборів рішення про виплату одноразової допомоги у разі заподіяння його посадовій особі під час виконання службових обов'язків тілесних ушкоджень або її загибелі.

Також Кабмін повинен затвердити умови продажу державного пакета акцій ВАТ "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування" за принципом аукціону.

Крім того, міністри повинні внести зміни до методики визначення граничної чисельності працівників місцевої державної адміністрації та до постанови Кабінету міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 щодо норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах.

Також міністри затвердять ряд міжнародних угод, а саме: угоди з Сербією про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин" угоди зі Словацькою Республікою про академічне взаємне визнання і еквівалентність документів про освіту; угоди про координацію міждержавних відносин держав - учасниць СНД в галузі використання атомної енергії в мирних цілях та протоколу до меморандуму про взаєморозуміння з США щодо допомоги з правоохоронних питань від 9 грудня 2002 р.