ua en ru

Кабмін вирішив збільшити статутний капітал "Нафтогазу" на 63,3 млрд грн шляхом випуску ОВДП

Кабінет міністрів України вирішив збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 63 млрд 272 млн 276 тис. грн.

Кабінет міністрів України вирішив збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 63 млрд 272 млн 276 тис. грн. Текст відповідної постанови від 4 серпня 2014 р. №302 оприлюднений на сайті уряду.

"Збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 63 272 276 тис. гривень шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 відсотків акцій у власності держави", - йдеться у постанові.

При цьому Міністерству фінансів доручається здійснити для забезпечення виконання цієї постанови випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 63 272 276 тис. гривень із строком обігу до 10 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції "Нафтогазу".

Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" доручається забезпечити використання отриманих облігацій внутрішньої державної позики у господарській діяльності відповідно до статуту компанії, у тому числі використати кошти, отримані від реалізації облігацій, для купівлі та резервування 3 100 000 тис. дол. на рахунку компанії, відкритому у Національному банку, використання коштів з якого здійснюватиметься за рішенням Кабінету міністрів України.