ua en ru

Кабмін вирішив терміново забезпечити сили АТО зброєю та військовою технікою

Кабінет міністрів України вирішив терміново забезпечити сили антитерористичної операції зброєю і військовою технікою.

Кабінет міністрів України вирішив терміново забезпечити сили антитерористичної операції зброєю і військовою технікою. Про це йдеться в постанові Кабміну № 376 від 26 серпня 2014 р.

Як повідомляється, "у зв'язку з затягуванням виконання численних доручень прем'єр-міністра України", у вівторок, 26 серпня, було скликано термінове засідання Кабінету міністрів України, на якому прийнято ряд рішень:

1. Про передачу зброї і військової техніки зі складів Міноборони для потреб армії, Національної гвардії і збройних формувань, які беруть участь в антитерористичній операції, невідкладно - протягом 48 годин з моменту заявки керівництва АТО.

2. Про негайний ремонті модернізацію без додаткових погоджень і дозволів всієї військової техніки 3-4 категорії, яка належить Міноборони і знаходиться на виробничих потужностях Держконцерну "Укроборонпром".

3. Про невідкладний викуп Міністерством оборони і Національної гвардією всієї військової техніки, яка виготовляється ДК "Укроборонпром" і знаходиться на його складах, і негайної поставки її в зону бойових дій.

Крім того, Кабмін ухвалив рішення о придбанні нових бойових вертольотів для подальшого направлення в зону АТО.