ua en ru

Кабмін вирішив створити Економічну раду, що контролюватиме видачу кредитів під держгарантії, - нардеп

Кабінет міністрів України (Кабмін) вирішив створити Економічну раду, що контролюватиме видачу кредитів під державні гарантії. Таке рішення було прийнято під час засідання уряду, повідомив РБК-Україна народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Швайка.

"Сьогодні на засіданні малого Кабміну розглядалося багато питань. По-перше, було прийнято рішення про те, щоб в одні руки передати контроль з видачі кредитів під державні гарантії. Завтра у парламенті ми зробимо офіційну заяву від фракції з цього приводу, адже питання вкрай важливе. А саме, було прийнято рішення про передачу цих функцій Економічній раді - органу, який буде створений. Це будуть, по суті, одні руки, орган, який сам буде визначати порядок отримання кредитування під держгарантії", - зазначив Швайка.

Крім того, за його словами, під час засідання близько 45 хвилин приділили звіту глави держкомітету туризму і курортів.

"Інформація була зведена до того, що іноземна компанія готує державну програму розвитку туризму", - зазначив нардеп.

Також, за словами Швайки, на засіданні виступив міністр інфраструктури Володимир Козак про доцільність використання терміналу D аеропорту "Бориспіль".

"Його інформація була заслухана, але ніякого рішення не приймалося. При цьому він доповідав про стан авіаперевезень. По суті була озвучена ситуація про жалюгідний стан речей у сфері, але рішень для оптимізації ніяких не приймалося", - підсумував нардеп.

Читайте також: МВФ в 2013 р. може обмежити розмір видаваних держгарантій в три-чотири рази - не більше ніж 10-15 млрд грн, - експерт